of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

De uilen van Urim

Koning Urim houdt zoals gebruikelijk zijn wekelijkse raadsbijeenkomst. Zijn 3 raadsleden Napoleon, Leonardo en Henk, allen wijze uilen, hangen in de portrettengalerij boven hem en gezamenlijk wordt er beraadslaagd over het welzijn van het land. De jeugd wil bijvoorbeeld een limonadefontein, maar welke smaak moet het worden, aardbei, framboos of banaan?
Het laatste punt wat aan bod komt is de beveiliging van het land. Er doen namelijk geruchten de ronde dat de bosgeest weer gesignaleerd is en dat betekent gevaar voor de veiligheid. De bosgeest wil de macht in het land overnemen om zo totale duisternis, kou en honger over het land te brengen.
De uilen stellen de koning gerust. Alles is onder controle, alle grenzen worden bewaakt en niemand mag het land in zonder pas.

Ineens klinkt er een geraas en gerommel en uit het niets verschijnt de bosgeest en zwaait met zijn toverstaf. Hij spreekt bezwerende woorden en met luid geraas klettert een zwaar hek voor de uilengalerij neer. De uilen kunnen zich niet meer bewegen en niet meer praten…

De koning is in paniek, wat moet hij doen? Zonder zijn raadsleden weet hij niet wat hij moet doen. Hij weet dat in het verre bos alleen Elin de boself deze bezwering kan opheffen en de bosgeest wegjagen, maar wie gaat daar naar toe? De koning zelf kan niet gaan. Een koning moet altijd in zijn eigen land blijven.

Toevallig komt het kalfje Isabel langs en de koning vertelt haar het probleem. Isabel wil eigenlijk met vriendinnen over de smaak van de limonadefontein nadenken, maar om de koning te helpen, wil zij wel proberen de boself te vinden. Gaat haar dit lukken en wordt het land van koning Urim bevrijd van de bosgeest?

 

Gegevens

Speelvloer 6 x 4 meter
In verduisterbare ruimte
Zes kringen licht
Eigen DMX-sturing vanaf podium

Duur 30…45 minuten (afhankelijk van uitvoering)

wpf3792daf_00
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC